Ny starttid: Slåttergille i Rörvik (kl 13)

Text och foto: Alva Stenkvist

STARTTID FRAMFLYTTAD

Vi har försökt vänta in väderprognosen in i det sista. Nu (lördag kväll) ser det ut som att regnet ska avta vid 11-tiden och att det förhoppningsvis lättar ännu mer efter lunch.

Vi flyttar därför fram starttiden för evenemanget och ses vid 13.00 i Rörvik. Det kommer finnas liar till den som vill pröva på och kunniga på plats som kan instruera.

Vi få se hur det blir med grillning. Om det spricker upp kanske vi får till en gemensam grillning framåt kvällen istället för till lunch som var tanken först.

Hoppas på att få se lite nya ansikten och en härlig arbetsdag tillsammans!


Välkommen att bli en del av bevarandet av natursköna Rörvik!

Rörvik (se karta) är ett gammalt torpställe med anor från 1600-talet. På våren blommar här mängder av blåsippor. Det är varierad natur med hassellundar, en bäckravin och gamla åkrar. Vi har valt att sköta om platsen med slåtter eftersom det håller markerna öppna och ger en rikare flora. Visionen är att Rörvik ska utvecklas till ett ännu mer intressant, spännande och vackert besöksmål med höga naturvärden. I april var vi där och räfsade undan löv och gammalt gräs som förberedelse inför slåtter.

Den 14 juli är det dags för slåttergille! Om du har en lie är du välkommen att ta med den. Det kommer även finnas ett par liar på plats för den som vill pröva på. Den som inte slår med lie kan hässja gräset, utforska floran i området eller ta ett dopp i sjön. Det planeras för grillning och musik så ta med något att grilla och gärna ett instrument om du spelar.

Vi drar igång vid kl 13 (inte kl 9) och sen arbetar vi så länge vi orkar och tycker det känns kul. Efterföljt av bad i sjön, grillning och förhoppningsvis lite musik. Finns ingen direkt sluttid. Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig. Ring till mig, Alva Stenkvist, telefon 0727 14 16 69, eller mejla.

I samarbete med

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.