Uppföljning 1 efter det öppna brevet om nedskräpning

Redaktion: HMR-gruppen

Här är första lägesrapporten efter det öppna brevet.

I december 2021 skickades uppföljningsmejl till de tre parterna.

  • Trafikverket: Dialog startad. Årets vårstädning bevakas.
  • Länsstyrelsen: Begränsat ansvar för nedskräpning (tills vidare förväntar vi oss inte mer).
  • Kommunen: Vi begärde ut kommunens städrutindokument avseende nedskräpning, som vi fick efter två påminnelser i februari. Städrutinen diskuterades med en skräpängel, som skrev eget medborgarförslag i mars (KS 2022/138 Bemanna sektor tekniks produktionsavdelning tillräckligt, så att personalen hinner städa efter nedskräpning, enligt uppdrag från gatuavdelningen).

I april 2022 togs nya bilder:


Foto: Hjalmar Thulin

Både i början och slutet av april 2022 skickade ordförande påminnelser om Tidans emballageärende (ärendenummer 2523486, se det öppna brevet) till kommunens info-adress, som båda gångerna skickades vidare till den tekniska förvaltningen. Nästa påminnelse skickades direkt till Tekniska chefen. I förra veckan rapporterade chefen att en kontakt och dialog har förts med industrin samt att städ resurser varit på plats.

 

Kommentera

2 thoughts on “Uppföljning 1 efter det öppna brevet om nedskräpning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.