Andra återbruksträffen

Text och foto: Hjalmar Thulin

På vår andra lokala träff i Mariestad fördjupade vi oss i återbruk, med återbrukande aktörer (de flesta professionella) inbjudna. Fler och större bilder visas hos Mariestad Ställer Om.

Först beskrevs återbrukstrappan.

De återbrukande aktörerna presenterade sig och de som hade fått förhinder blev omnämnda, alla är förtecknade på programmets andra sida.

Som extra punkt sattes fokus på miljömärkning för mobiltelefoner. En minoritet i publiken visste att det finns. Vi visade mobilabonnemang under Bra miljöval, som i sin tur leder till ETC Mobil (men vi vill inte hävda att denna miljömärkning är det självklara valet för alla – valet påverkas även av hur och var man använder sin mobiltelefon).

När alla skulle tipsa varandra om fler återbrukande aktörer, så var frågan vilka som sticker ut från mängden. Vi saknade exempel på möbelsnickare och yrkesmässiga linoljemålare (skriv gärna kommentarer hos Mariestad Ställer Om eller ge tipsen via info@koso.se). Ett tips som togs upp på träffen: Glädjespridaren

Vi hade pratat så mycket att punkten om återbruksgalleria hoppades över, för att prioritera punkten om miljödiplomering. Jenny Anshelm, som är präst i Mariestads församling, berättade om församlingens vision och policy för en hållbar utveckling och om arbetet med församlingens miljödiplomering.

Sedan var klockan så mycket att vi blev tvungna att avrunda träffen. Ändå blev det eftersnack, bland annat om miljödiplomeringen – den kommer vi ta upp igen med en fördjupning så småningom. (Tillägg 2022-05-25: Frågan om återbruksgalleria besvaras av politikerna.)

Tack till alla som kom, särskilt tack till de återbrukande aktörerna som presenterade sig:

Mobil IT

Ameer skrädderi

Vadsbo industrilackering (ommålning köksluckor, dörrar, möbler)

Kyrkornas Second Hand

Brommösunds Bruksslöjd

Svensk design Koffakoftan Inger Svensson

Naturskyddsföreningens textilgrupp Berit Bertilsson

På återseende!

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.