Hemester

Hemestra en dag på Brommö med oss i Mariestads föreningar som hänger utomhus

Brommö
Vy från Marberget (Foto: Jan Bertilsson)

Vill du följa med oss så är du välkommen på parkeringen vid Laxhall lördagen den 22 augusti kl 9:30 (samåkning till Laxhall uteblir på grund av coronapandemin, personer med symtom på luftvägsinfektion ska inte komma alls). Ta med egen matsäck och dricksvatten, samt eventuellt badkläder. Färjan går kl 10:00 och åter kl 17:00, med avgift 50 kr/person tur och retur (kontant betalning eller via Swish), barn upp till 12 år gratis.

Vi vandrar, cyklar, paddlar kajak eller åker båt till Rövarsand. Där ses vi kl 13:30 för olika aktiviteter, för de som är intresserade. Exempelvis berättar Mariestads Naturskyddsförening om växter och istidens lämningar. Vi umgås med corona i åtanke och håller avstånd till andra och är aktiva utomhus.

Friluftsfrämjandet Mariestad har barnverksamhet som här erbjuder olika aktiviteter att prova på för barn och unga i alla åldrar, även vuxna är välkomna att testa! Ta chansen att upptäcka naturen på ett lekfullt sätt och få tips och idéer på aktiviteter som ni kan göra tillsammans.

Vi badar och vilar, sedan åter till färjan.

Två vandringsalternativ för grupper enligt nedan, med kontaktuppgifter till vandringsledarna. Anmälan görs till önskad grupp, helst före den 10 augusti.

Vandringsleden – vandra på stigar i den västra delen av ön (via Sandvik, Knipekullen, Rukehamn och Marbergsviken) till Rövarsand – cirka 7 (x2) km: Friluftsfrämjandet Mariestad, Lars Ålstam 0705 81 10 64

Vandra på vägar – mer rakt på till Rövarsand – cirka 5 (x2) km: Svenska Turistföreningen Norra Skaraborg, Eva Ericson 0709 92 42 43

Cykla: Följ öns vägar till Rövarsand, se karta (sida 2). Nedan finns bilder på vägskyltar som är bra att känna igen. Det finns cyklar att hyra för 100 kr (kontant betalning eller via Swish) direkt till vänster från färjan på Brommö (se även bilder på cyklar nedan).

Åka båt: Vår båt är redan fullbokad. Kom gärna i egen båt direkt till Rövarsand.

Paddla kajak under ledning av Friluftsfrämjandet Mariestad och Vänern Outdoor: Anmälan görs före den 10 augusti, till Peter van der Tol info@vanernoutdoor.se eller 0735 81 82 82. Avgift 150 kr (betalas med kort, kontanter eller via Swish). Kajakhyra och dess framkörning till iläggsplatsen ingår i avgiften. Även flytväst ingår och är obligatorisk. Turen kommer att anpassas efter rådande väderförhållanden så att den passar alla, även nybörjare, men du bör ha paddlat kajak några gånger tidigare. Ovana paddlare bör ta med handskar. Räkna med att turen tar större delen av dagen i anspråk.

För övrigt: Ring till Mariestads Naturskyddsförening, Jan Bertilsson 0706 34 84 18, vid behov av muntlig information.

Välkomna önskar
Mariestads Naturskyddsförening,
Friluftsfrämjandet Mariestad,
Svenska Turistföreningen Norra Skaraborg

I samarbete med

(Resterande foto: Hjalmar Thulin)

Skyltarna nedan står på höger sida och vägkorsningarna beskrivs från söder sett:


En vänstersväng där vägen förgrenas, före…


…en raksträcka där man tar av till vänster på en lite mindre väg, som kan behöva extra uppmärksamhet för att inte missa den i farten


Framme…


…och här är hela Rövarsand (det finns större bild)