Kraftsamlingsnätverkets fix- och bytardag

Alla är värdefulla i klimatomställningen. Du och jag ställer om, för barnens och barnbarnens skull. Kraftsamlingsnätverket presenterar goda idéer för klimatet. Nu ordnar vi en fix- och bytardag!

LÖRDAG 7 OKTOBER KL 10 – 13 I MARIEHOLMSKYRKAN

10:00 – 13:00 Hela tiden pågår cykelfix och klädfix. Cykelhandlare visar dubbdäck. Symaskin finns på plats. Handgriplig hjälp med cyklar och kläder är gratis.

10:00 Ta med leksaker som du vill byta bort. De ska vara hela och rena. Max 5 st per barn. Inlämning av leksaker pågår till 11:00. För varje leksak får du en biljett som du sedan (11:00 – 13:00) kan använda som betalning. Övriga saker (såsom hela och rena vinterkläder för barn eller vuxna) tas emot av Glädjespridarna.

11:00 – 13:00 Plocka till dig den leksak du vill ha. 1 leksak/biljett. Helst vill vi att barnen själva får välja. Överblivna leksaker ger Glädjespridarna bort som julklappar. (Rättelse: Glädjespridaren ger gärna bort era leksaker. Men till julen får de bara nya saker. Se även Glädjespridarens info på Facebook.)

Parallellt med ovanstående:

10:00 – 13:00 Fika erbjuds. Överskott går till Glädjespridarnas ideella verksamhet.

11:00 – 11:30 Vi visar appen Swinga – som gör det enkelt att låna saker av varandra gratis.

12:00 – 12:30 Kommunens trafikingenjör Fernando Cruz del Aguila berättar om det pågående projektet som har syftet att öka andelen cyklister i Mariestad på ett tryggt och trafiksäkert sätt.

För övrigt vill vi påminna om möjligheten att låna sport- och friluftsutrustning gratis i 14 dagar från Fritidsbanken på Förrådsgatan 6: www.mariestad.se/Mariestads-kommun/Kultur–fritid/Fritidsbanken-Mariestad

Dessutom har vi gula sidor, som visar fler smarta alternativ till att köpa nytt: www.koso.se/gula/sidor/mariestad

KROKA GÄRNA ARM MED OSS

Nyhetsflöde för Mariestad Ställer Om: www.facebook.com/MariestadStallerOm

Kraftsamlingsnätverkets hemsida: www.koso.se

Beräkna personlig klimatpåverkan: www.klimatkontot.se

Arbetsgrupp i Mariestads Naturskyddsförening: Kraftsamlingsgruppen

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.